Bellen
Mailen
 • Offerte aanvragen Offerte
  • Duurzaam
  • Energiezuinig
  • Geen installatiekosten
  • Onderhoudsarm
  • Makkelijk te verplaatsen
  • Milieuvriendelijk

  F.A.Q. & Support

  Hieronder treft u de meest gestelde vragen over mobiele koeling en energiezuinig koelen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag!

  Portacool mobiele koelers worden in diverse industrieën en op verschillende locaties ingezet. Enkele voorbeelden zijn de automotivebranche, de land- en tuinbouw, bij Defensie, in de luchtvaart, in sportaccomodaties , op festivals, bij feesten, in de horeca en in industriële hallen, -werkplaats en -loodsen.

  De Portacool mobiele luchtkoelers presteren het best in geventileerde ruimtes. Door de goede ventilatie kan de warme lucht eenvoudig de ruimte verlaten en de koele lucht de ruimte vullen. Dit voordeel is ideaal voor werkplaatsen waar continue de deuren open staan of grote ruimtes die voorheen niet gekoeld konden worden.

  De volgende onderdelen zitten in een mobiele luchtkoeler; gepatenteerde pads, een ventilator, een waterpomp, een waterreservoir, een bedieningspaneel en aansluitingen voor elektriciteit en kraanwater.

  Moeten de koelunits eerst nog worden geïnstalleerd?

  Nee, koelunits kunnen direct worden gebruikt.

  Hoe maak ik mijn mobiele luchtkoeler klaar voor opslag?

  Laat de unit leeglopen, droog de koelpads en plaats de unit, het liefst afgedekt, op een koele en droge plaats. Voor meer informatie belt u met Be-Cool.

  Ik heb mijn koeler voor het eerst aangesloten en hij verspreidt een onprettige geur. Wat gaat er verkeerd?

  Een nieuwe unit heeft een ´inwerktijd´ gedurende welke het een wat vreemde geur kan verspreiden. De koelpads aan de achterkant van de unit zijn nog nooit nat geweest. Wanneer de koelpads voor het eerst nat worden, verspreiden ze een bepaalde geur. Dit duurt ongeveer twee á drie weken. Houd de unit in een open ruimte totdat de lucht weg is, of doe een dopje wasverzachter in de opvangbak aan de onderkant van de unit. Nadat de unit ongeveer twee weken in gebruik is, zal de lucht verdwijnen. Wanneer de unit niet nieuw is kunnen algen en bacteriën ontstaan door slecht onderhoud en bepaalde luchten veroorzaken. Kijk in de Eigenaarshandleiding bij schoonmaken en onderhoud.

  Mijn koeler levert geen koele lucht.

  Controleer allereerst aan de achterkant van de unit of de koelpads vochtig zijn. Stel de watercirculatie af. Om te kunnen verdampen moeten de koelpads eerst vochtig zijn voordat de ventilator wordt ingeschakeld. Ten tweede dient u te zorgen dat er water in de opvangbak zit. Laat deze eerst helemaal vollopen voordat u de pomp aanzet. Ten derde dient u ervoor te zorgen dat water- en elektriciteitsleidingen zijn aangesloten en werken. Wanneer er geen van deze oplossingen het probleem verhelpen, kunt u bellen met Be-Cool of een e-mail sturen naar info@be-cool.nl

  Wat zijn de beste omgevingsfactoren voor de mobiele adiabatische verdampingsluchtkoeler om zoveel mogelijk koele lucht te verspreiden?

  Om optimaal te kunnen werken moet de temperatuur 24 ºC of hoger te zijn. De relatieve luchtvochtigheid moet onder de 75 procent liggen. De units verlagen de temperatuur in nagenoeg elke ruimte, waardoor er prettiger in te werken valt.

  Wat is het verschil tussen verdampingskoeling en vernevelingsinstallaties?

  Vernevelingsinstallaties sproeien waternevel in de lucht die op personen en de vloer terechtkomt, waardoor deze nat wordt. De koelunit gebruikt het verdampingsproces om koelere lucht te produceren.

  Hoe moet ik de ventilatormotor oliën?

  De Emerson Motor Installation and Maintenance Information-handleiding stelt dat Geleilager Motoren regelmatig geolied dienen te worden. Units die voortdurend gebruikt worden moeten eens per jaar worden geolied. Bij regelmatig gebruik is één keer per twee jaar olien, afdoende. Bij af en toe gebruik is één keer in de vijf jaar genoeg. Gebruik 30 tot 35 druppels SAE-nr. 20 niet-detergerende olie of elektromotorolie.

  Wat kan ik doen als de machine een onprettige geur verspreidt?

  Een nieuwe unit heeft een korte inwerkperiode nodig en kan hierbij een geur verspreiden. Normaal gesproken na ongeveer 2 weken zou de geur moeten verdwijnen. Als de unit niet nieuw is kan bacteriegroei door onvoldoende onderhoud een geur verspreiden. In de handleiding staat uitgebreid vermeld hoe de machine het beste schoongemaakt en onderhouden kan worden.

  Waar kan ik vervangende onderdelen kopen?

  Vervangende onderdelen voor de unit kunnen bij ons gekocht worden via www.be-cool.nl

  Hoe vaak moeten de koelpads vervangen worden?

  Afhankelijk van onderhoud en mate van gebruik gaan de koelpads over het algemeen tot aan vijf jaar mee. Heeft u echter vragen omtrent de levensduur van de koelpads voor uw unit of wilt u weten hoe u de koelpads kunt vervangen, dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met Be-Cool.

  Hoeveel vocht produceert een unit?

  De luchtvochtigheid zal met 2% tot 5% stijgen, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving. Deze toename in de luchtvochtigheid is in een goed geventileerde ruimte waar de lucht van de unit wordt weggevoerd niet merkbaar.

  Hoe lang gaat een volle opvangbak mee?

  Als deze niet is aangesloten op een continue watervoorziening, verdampt een operationele unit binnen twee uur al het water in een volle opvangbak. De verdampingsratio is afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid. De fabrikant raadt aan de opvangbak van een continue watervoorziening te voorzien. De meeste units beschikken over een interne vlotterklep om de watertoevoer naar de opvangbak te reguleren.

  Als ik beter wil koelen, kan ik dan ijs gebruiken in de opvangbak?

  De ventilator kan damp afkomstig van het waterijs verspreiden maar dit vergroot de verdamping niet en zal daarom niet tot een significant betere koeling leiden.

  Waar vind ik de model-en serienummers op de unit?

  Aan de buitenkant van de behuizing van elke unit bevindt zich een metalen plaatje met een wit label met barcodes en andere specificaties. Het modelnummer van de unit begint met ´PAC’. De serienummers bestaan volledig uit getallen.

  Wat als mijn vragen hier niet beantwoord worden?

  Stuurt u dan een e-mail naar info@be-cool.nl